Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Враца направи конференция в Брюксел

By rraycheva | July 6, 2013

Община Враца проведе успешна конференция в Комитета на регионите в Брюксел. Конференцията бе на тема „Местното ръководство за устойчива енергия”.

Събитието се организира в рамките на Конференцията на политики на високо равнище по време на Европейската седмица на устойчиво енергийно развитие.

Основен организатор на тази съвместна проява е Община Враца с подкрепата на Търговско-промишлената палата – Враца и пет проекта – CONURBANT, LEAP, Covenant capaCITY, ERENET и CASCADE,  финансирани от Интелигентна енергия Европа. Конференция с такова голямо значение и измерение Община Враца организира за първи път. Организацията започна още през януари и събитието заедно с още 41 конференции бе класирано след проведен конкурс с подадени над   300 заявки за участие.

Целта на срещата бе да се увеличи броят на общините, подписали Конвента на кметовете и да им се помогне в разработването, изпълнението и мониторинга на техните планове за действие за устойчиво енергийно развитие, за да се отговори на предизвикателството на промяната на  климата.

Първата част на сесията бе посветена на поуките от разработване и изпълнение планове за действие за устойчиво енергийно развитие, включително примери и добри практики, фактори за успех и бариери. В допълнение се представи въздействието и ефективността на партньорския подход.

На втората част от събитието лектори от Изпълнителната агенция за конкурентноспособност и иновации от Брюксел представиха новите финансови възможности – програма Хоризонт 2020, Интелигентна енергия Европа, финансов инструмент ЕЛЕНА и други схеми, както и визията им за следващия програмен период.

Конференцията премина с над 50 участници и много голям интерес.

Дарик Враца

Topics: Новини | Comments Off on Враца направи конференция в Брюксел

Comments are closed.