Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Конкурс за образователната космическа програма Space Camp Турция 2016

By rraycheva | February 9, 2016

Квотата на България за Space Camp-Turkey за 2016 г. е от 110 участници, от които 100 деца и младежи на възраст между 9 и 15 години и 10 учители или ръководители.

Ще бъде проведен конкрус за индивидуални участници, също така консултации с партньорски училища и организации, ще бъдат предоставени 15 стипендии, от които 5 на индивидуални участници и 10 на партньорски организации от цялата страна.

Темите за участие в конкурса са:

Тема 1.  Земята, Марс и скритата вселена. ( 300 думи)

Тема 2.  Океан и космос – две вселени – едно бъдеще. ( 500 думи)

Тема 3.  Космически пейзажи – далечните галактики и ехото от големия взрив. (500 думи)

Краен срок за изпращане на есе: 20 март 2016г.

Есетата се изпращат чрез електронна регистрационна форма, която ще намерите на официалния сайт на Центъра pза творческо обучение www.cct.bg

За повече информация – свържете се с екипа на Център за творческо обучение или задайте въпроса си през facebook страницата ни или на [email protected]

За Space Camp Turkey:
2005 e първата година, в която организирана група младежи от България участва в International Space Camp в Космическия център в Турция, a 2016 ще е дванадесета поредна година, в която участници от България организирано ще преминат през програмите на центъра.

Няколко реда за Център за творческо обучение: организацията е създадена през 2007 г., като една от изконните задачи на центъра е да насърчава младите хора да поемат инициативи, вкл. да кандидатстват и да участват в програмите на Space Camp – Turkey.
Центъра за творческо обучение въведе два модела на кандидатстване и участние в програмите на Space Camp в България: индивидуално, като участникът кандидатства, самостоятелно и партньорско училище (организация), където групата участници се формира при партньора. От 2007 г. до 2015 г. вкл. (с прекъсване през 2009 г. по икономически причини) Център за творческо обучение номинира и награждава стипендианти за участие в програмите на Space Camp-Turkey, като стойността на стипендията за различните години е варирала от 100 до 2200лв. Общият брой участници, получили стипендии за напълно безплатно участие е над 50, също така са предоставени прибл. 70 стипендии на партньорски организации. Център за творческо обучение е единствен и официален представител на Space Camp – Turkey в България.



Topics: Новини | Comments Off on Конкурс за образователната космическа програма Space Camp Турция 2016

Comments are closed.