Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

2016/17 Национален доклад на GEM за предприемачеството в България

By rraycheva | October 25, 2017

pdf_icon   GEM-Annual-Report-BG-2017-final-WEB

Докладът на Сдружение „Глобален предприемачески мониторинг“ (GEM) за 2016/2017 г. представя методологията и рамката на GEM в Глава 1, резултатите от проучването на пълнолетното население и анализа им в Глава 2, резултатите от проучването на националните експерти в Глава 3 и обобщението на препоръките за политики и практики в Глава 4.

“Макар да се наблюдава увеличение на намеренията на индивидите и това да дава ранни индикации за оптимизъм, особено в случая с младите предприемачи, които, изглежда, показват по-голям интерес към работа като самонаети лица от преди, условията на факторите си остават много стабилни и без значителни подобрения. Добре функциониращите предприемачески екосистеми възникват в резултат на комплексна симбиоза между индивидуални стремежи и усилия, и колективно действие и правителствени политики. През 2016 г. в България инициативата е поета от предприемчиви индивиди, докато обществото, до голяма степен и правителството, сякаш изчакваха до тъч линията.”

Topics: Библиотека, Икономическо развитие | Comments Off on 2016/17 Национален доклад на GEM за предприемачеството в България

Comments are closed.