Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Софийски градски интеграционен одит, доклад

By rraycheva | November 6, 2018

pdf_icon   Audit_Report_Sofia_bg

Асоциация за развитие на София публикува доклад “Софийски градски интеграционен одит” с оценка на политиките и практиките за интеграция на граждани на трети страни. Одитът, проведен между юни и август 2018 г., включваше както традиционни средства като документално проучване и фокус групи с граждани на трети страни и експерти от местната и националната власт, така и иновативни инструменти за широко гражданско участие като градски разходки със списъци за проверка и фотовойс, специално разработени като методологии в рамките на проекта. Така над 100 граждани се включиха в интеграционния одит и оценка на София, което валидира изводите и препоръките от него.

Докладът съдържа оценки, изводи и препоръки по отношение на политиките и практиките за интеграция за граждани на трети страни в София, и покрива области като работна заетост, обучение и образование, достъп до базисни услуги, гражданско участие, безопасност и сигурност.

Докладът от интеграционния одит е разработен по проект Интегра, ръководен от Асоциация за развитие на София и съфинансиран от Фонд “Убежище, миграция и интеграция” на ЕК. Докладът е наличен на интернет страницата на проекта на английски и български език: www.integra-eu.net.

Topics: Библиотека, Гражданско образование, Добро управление, Социални дейности | Comments Off on Софийски градски интеграционен одит, доклад

Comments are closed.