Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Гражданска оценка на изпълнението на Националната стратегия за интегриране на ромите 2012 -2014 г.

By rraycheva | December 18, 2015

Настоящият доклад е изготвен от Център за междуетнически диалог и толерантност “Амалипе” в рамките на проект “Участие на гражданското общество ромската общност в изпълнението на Националната ромска стратегия – гаранция за ефективност”, финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. Той оценява изпълнението на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите през 2011-2013 г. в светлината на общите и специфични за страната препоръки, съдържащи се в документите на Европейската комисия.

Докладът е принос към формирането на Национална система за мониторинг и оценка на Националната стратегия за интегриране на ромите, тъй като последната следва да включва не само административен мониторинг, но и разнообразни форми на принос на гражданското общество и общностен мониторинг.

http://www.amalipe.com/files/publications/Grajdanska%20ocenka.pdf

cover-grajdanska_ocenka

Topics: Новини | Comments Off on Гражданска оценка на изпълнението на Националната стратегия за интегриране на ромите 2012 -2014 г.

Comments are closed.