Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Конкурс “Обичам природата – и аз участвам”

By rraycheva | January 19, 2016

m_1453210893

„Обичам природата – и аз участвам“ – конкурс в рамките

на Националната кампания „ЗА ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА – 2016г.“

За поредна година МОСВ и ПУДООС  обявяват конкурс в рамките на Националната кампания„ЗА ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА – 2016г.“ на тема „Обичам природата – и аз участвам“.

В него могат да се включат общини и кметства, държавни и общински училища,детски градини и обединени детски комплекси от цялата страна.

За реализиране на всеки от класираните проекти ще бъдат предоставени средства в размер съответно до 10 000 лева (с вкл. ДДС ) за общини и кметства и до 5 000 лева (с вкл. ДДС ) за учебни заведения.

Краен срок за подаване на документите в ПУДООС, гр. София е

15.02.2016 г. – за учебни заведения и

26.02.2016 г. – за общини и кметства.

· Приложение1

· Приложение2

Кампанията цели повишаване на екологичната култура и популяризиране на съвременните образователни и възпитателни  тенденции, свързани с опазването на околната среда.По нея се  финансират проектни дейности пряко включени в учебният и възпитателен процес на младите хора.

Реализацията на инициативи  по Националната кампания „Зачиста околна среда 2016 г.” целят постигането на резултати на територията на цялата страна.

С доброволния труд на гражданите се осъществяват инициативи по залесяванеи зацветяване на площи, възстановяват се зони за отдих, ремонтират седетски и спортни съоръжения и други.  С тях се  постига повишаване наекологичното самосъзнание, затвърждаване на уменията и желаниетоза опазване на околната среда от гражданите.

Повече на: http://pudoos.bg/

Topics: Новини | Comments Off on Конкурс “Обичам природата – и аз участвам”

Comments are closed.