Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

ROMED1 Trainers’ handbook

By rraycheva | May 16, 2016

Съветът на Европа публикува нов наръчник за правата на човека, базиран на подхода за насърчаване на “междукултурно посредничество” в ромските общности.

Наръчникът от 127 страници ROMED1 Trainers’ handbook се основава на петте години работа съвместната инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия “Програма ROMED1 – Интеркултурно посредничество за ромските общности”.

За да се постигне интеграция и социално сближаване, медиацията е от съществено значение за преодоляване на липсата на комуникация между ромските общности и обществените институции като училища и здравни заведения, но тя също така увеличава връзките между местните и регионалните администрации и ромските общности.

От 2011 г. ROMED1 се реализира в 22 страни за насърчаване на интеграцията на ромите в цяла Европа. В рамките на програмата са обучени около 1500 медиатори, като повечето от тях са роми – както и други, които имат много добри познания за ромските общности, в които работят. Въз основа на този богат опит, наръчникът е полезен инструмент за националните и местни власти, НПО и други, участващи в проекти на местно ниво, свързани с ромите.

pdf_icon   ROMED1 Trainers’ Handbook

 

За ROMED1

http://coe-romed.org/romed1

Topics: Библиотека, Гражданско образование, Социални дейности | Comments Off on ROMED1 Trainers’ handbook

Comments are closed.