Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Наръчник за обществени обсъждания

By rraycheva | August 8, 2016

Форум Гражданско Участие издаде Наръчник за организиране и провеждане на обществени обсъждания. Изданието е насочено към кметове на кметства, районни администрации и общински експерти, като целта е да ги улесни на различните етапи, през които преминава организацията и провеждането на едно обществено обсъждане – от подбора и мотивирането на участниците, през подготовката и разпространението на материали и информация до осигуряването на равнопоставен, разумен и качествен дебат с различните заинтересовани страни.

Изданието побира основни изисквания на законодателната рамка, както и практически съвети на базата на дългогодишния опит на екипа и членовете на Форум Гражданско Участие.

Наръчникът за организиране и провеждане на обществени обсъждания е издаден по проект „Повишаване на индекса на гражданско участие чрез овластяване на гражданите на кметства в община София”, изпълняван с финансовата подкрепата на Столична община, Програма Европа 2016 от Сдружение „Форум Гражданско Участие”.

 pdf_icon   Narachnik_FGU

Topics: Библиотека, Гражданско образование, Добро управление | Comments Off on Наръчник за обществени обсъждания

Comments are closed.