Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Пътна карта за политиките по кариерно ориентиране, доклад

By rraycheva | February 6, 2019

pdf_icon  FUTURE Report BG

FUTURE TIME TRAVELLER (ПЪТЕШЕСТВЕНИК В БЪДЕЩЕТО) – трансформиране на кариерното ориентиране, насочено към уменията, професиите и кариерните възможности на бъдещето за Поколението Z, с помощта на игрово-базирана платформа за виртуална реалност (FUTURE)

Докладът очертава пътя към кариерно ориентиране за бъдещето. Технологичните и социалните промени, трансформациите на пазара на труда са само част от предизвикателствата пред традиционните подходи към кариерното ориентиране. Бъдещето призовава към нова парадигма за младите хора, обучаващите и лидерите. Не е достатъчно да покажем на младите хора как се променя светът. Те трябва да разберат ЗАЩО се променя, КАКВИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА и работни места ще донесе, какъв вид УМЕНИЯ ще изисква. Услугите за кариерно ориентиране трябва да се превърнат в ОРИЕНТИРАНЕ ЗА БЪДЕЩЕТО, а политиката за образование и кариерно ориентиране – в ЛИДЕРСТВО ЗА БЪДЕЩЕТО.

Докладът съдържа статии по различни теми, като например глобалните тенденции, които оформят бъдещия пазар на труда; предизвикателствата и ролята на практикуващите професионално ориентиране; потенциалното въздействие на учебната среда на виртуалния свят и други технологии върху развитието на управлението на кариерата и трансверсалните умения. Той предоставя много примери за иновативни игри и ресурси за онлайн кариера. Описана е и методологията, която стои зад играта Future Time Traveller.

Издание на Фондация на бизнеса за образованието, учредена от JobTiger

Topics: Библиотека, Гражданско образование, Икономическо развитие | Comments Off on Пътна карта за политиките по кариерно ориентиране, доклад

Comments are closed.