Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Покана за представяне на предложения — Електронно участие на обществото 2008/1

By rraycheva | June 12, 2008

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2008:146:0024:0025:BG:PDF

  1. Електронното участие представлява подготвително действие, целящо да насочи предимствата от използването на информационните и комуникационни технологии за подобряване на процеса на законотворчество и вземане на решения, както и за повишаване на общественото участие в подобни процеси на всички равнища на вземане на решения от страна на правителствата.
  2. С настоящото Комисията отправя покана към консорциумите за представяне на предложения съгласно работната програма за 2008 г. на инициативата за електронно участие на обществото. Предложения могат да бъдат отправяни от юридически лица от 27-те държави членки на ЕС.
  3. Минималният брой участници в едно предложение е три независими юридически лица от три различни държави -членки. Финансирането от Общността не може да надвишава 75 % от допустимите разходи, направени от всеки партньор. Общият бюджет за настоящата покана за представяне на предложения е 4,7 милиона евро.
  4. Крайният срок за получаване на предложенията от Комисията е 29 август 2008 г., 17 часа (брюкселско време ).

Topics: Новини | Comments Off on Покана за представяне на предложения — Електронно участие на обществото 2008/1

Comments are closed.