Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Проект „ТЕХНОСТАРТ”

By rraycheva | July 3, 2008

Започна Национален конкурс на Министерството на икономиката и енергетиката и Програмата на ООН рамките на Проект „ТЕХНОСТАРТ” за насърчаване на иновационната активност на младите хора в България.
Краен срок: 11 ноември 2008 г.
Започна Национален конкурс на Министерството на икономиката и енергетиката и Програмата на ООН за насърчаване на иновационната активност на младите хора в България,съобщиха от ведомството в четвъртък. Бюджетът за създаване на микро и малки технологични фирми от студенти в рамките на Проект „ТЕХНОСТАРТ” за 2008 година е 168 000 лв.
С тях ще се подпомогнат безвъзмездно не повече от седем проекта с по 20 хил. лв., като задължителното съфинансиране от страна на бъдещите предприемачи е 10 на сто от предоставената им помощ.
По ТЕХНОСТАРТ могат да кандидатстват за безвъзмездно финансиране студенти или завършили висшето си образование през 2008 г., които са на възраст до 29 години и нямат регистрирана фирма. На базата на одобрените бизнес планове младежите ще получат безвъзмездно финансиране от 20 000 лв., като задължителното съфинансиране от страна на бъдещите предприемачи ще е 10 на сто от безвъзмездната помощ.
По проекта ще се финансират стартиращи технологични фирми в сферата на производството и услугите, чиято дейност попада в посочените сектори и раздели, съгласно КИД-2008 (Класификация на икономическите дейности – 2008) на Националния статистически институт, а именно:
С – Преработваща промишленост
J – Създаване и разпространение на информация и творчески продукти;
Далекосъобщения; само в разделите:
Раздел 61 – Далекосъобщения
Раздел 62 – Дейности в областта на информационните технологии, само позиция 62.01 – Компютърно програмиране
Раздел 63 – Информационни услуги

Topics: Новини | Comments Off on Проект „ТЕХНОСТАРТ”

Comments are closed.