Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Скрити зад имунитета си, депутати се държат като каруцари, или О темпора, о морес, о ин виво

By rraycheva | December 6, 2008

Старите софиянци казват, че навремето дори каруцарите знаели къде могат да се държат „като каруцари” и псували само на гарата. А като пренасяли нещо в центъра на града, не си позволявали грубости – демек, траели си, затваряли си устата, не се намесвали много-много в разговора.

Но днешният български депутат няма този елементарен усет за това къде и какво може, и къде и какво не може. Когато с приятели на маса след четвъртата мастика се правиш на „маж” е едно, а когато на заседание на здравната комисия си позволяваш да подсвиркваш и да викаш: „Ей, чшш, маце, Ела да те сцепя!”, това е недопустимо и подсъдно. (Подробности по гнусната случка – в текста на Стандарт” по-долу, който не мога да преразкажа поради факта, че повръщам след прочитането му.)

Само заради тази случка въпросните герои трябва да бъдат „раз-депутатени”!

Освободени, разпълтени, изгубили пусулата, завинаги. Това са нашите „избраници” в края на мандата си.

Ще кажете – дребен щрих от днешния ден на родината. Хм, наистина, защо да ни учудва простотията по градския транспорт, силикономанията, бабаитлъкът и другите характеристики на простака, я научил буквите, я не, след като политическият „елит” е на нивото на „пияни каруцари отпълзяват към копторите си от кръчмата на женския пазар”. Да, хероите наистина са еманация на днешния български дух.

И как, господа, се чувствате като еманация?*

Алоооу, като си толкоз мъж, що не се репчиш на някой, голям поне колкото теб? Много е лесно да си бабаит пред жени и деца, а?

Както казваше баба ми: Да го биеш, додека ти се посе.е У ръце.

Стандарт: Дайте да ви направя едно in vivo (на живо), като не можете ин витро. С тези думи депутат успя да разплаче една млада жена на заседанието на здравната комисия в четвъртък вечер. Само преди седмица тя е загубила детето си при поредния опит ин витро.
На заседанието се разискваха преимуществата и недостатъците на новия фонд, който трябва да подпомага финансово бездетните двойки у нас. Младата жена е председател на една от трите пациентски организации, които защитават правата на жените с репродуктивни проблеми. Тя заедно с другите две председателки бе седнала на масата на депутатите, за да изкаже становището на потърпевшите.
Вместо да се чуе думата им обаче и трите жени станаха жертви на неприлични подмятания. Ама ние можем да ви направим бебета, след като имате проблеми, беше друга от репликите към тях. Тези словесни изблици накараха председателя на здравната комисия доц. Борислав Китов да каже: “Стига най-накрaя с това ин виво.”

*По великия български авангардист Мария Силвестър

P.S. Искаше ми се на Никулден да мисля за светли неща, но не се получи. Сори.

Topics: Новини | Comments Off on Скрити зад имунитета си, депутати се държат като каруцари, или О темпора, о морес, о ин виво

Comments are closed.