Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

По братски или по равно?

By rraycheva | February 5, 2009

Днес, 5 февруари 2009 г. президентите на Русия и България подписаха [поредното] междуправителствено споразумение за погасяване на остатъка от дълга на бившия СССР към България – около 100 млн. щ. долара.

СССР се разпадна през 1991 г. 18 години – и все се споразумяваме. Става дума за „колосалната” сума от 100 млн. щ.д. Съвсем не е ясно кога и дали ще се стигне до плащане. При сриването на рублата и прекрасното икономическо положение на Русия, хмм, кога ли ще им дойде времето на тези 100 млн.?

Тънък намек за онези, които очакват някакви компенсации за спирането на газа тази зима. Преговаряйте сега, подписвайте споразумение(я), пък внуците ви може и да дочакат.

По времето на соца беше много популярен въпросът, дето един българин задал на един руснак: Как ще делим – по братски или по равно?

На ъгъла на Раковски и Аспарух, близо до дома музей на Яворов и Славейкови, се е настанила на партерен етаж руска real estate фирма със слоган „Мы пришли, чтобы остаться!”

Това последното направо е излишно да го пишете – знаем си го, и без да ни го казвате!

Topics: Новини | Comments Off on По братски или по равно?

Comments are closed.