Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Уточнение

By rraycheva | March 23, 2009

До: Редакцията на вестник ‘Монитор’

До: Редакцията на mediapool.bg

 

 

Уважаеми колеги,

В материал във Вашия вестник от 21.03.2009 г. е публикувана интерпретация на изследване, проведно от Агенция ‘Маркет ЛИНКС’, която не отговаря на официалното тълкуване, представено по време на проведената конференция „Добро управление и административна култура на местната власт в България“ и на заключенията на Агенцията и екипа по проекта.

Цитираната оценка за работата на администрацията  в Столична община не е показателна за състоянието на цялостното обслужване на граждани във всички нейни райони. Тя е само по един от показателите, по които се е провело проучването по метода на тайния посетител и се отнася единствено до наличните условия за осигуряване на  достъп до обществена информация, предназначена за НПО и журналисти.

Изводите от проучването в 12 общински администрации показва, че при контакта с тях  впечатленията и отзивите са предимно положителни, независимо от повода, по който са били констатирани от нашите изследователи. Те констатират любезно обслужване, експедитивност и предоставянето на търсената информация и услуга. Само 7% от тайните посетители в наблюдаваните общински администрации нямат положителни впечатления от визитите си в общинските служби.

Направените във Вашата медия коментари на резултатите от проведеното проучване на практика се разминават с реалните резултати, а тълкуванието им е в пряко противоречие с основните изводи от работата по нашия проект. Разчитаме на професионалната ви реакция и спазване правилото за предоставяне на отговор, за да не оставим Вашите читатели подведени за реално констатираните факти.

Разчитаме и в бъдеще на коректното Ви отношение при отразяване на нашата работа и усилия за подобряване качеството на работа в българските институции.

 

С уважение,

Майя Христова – Маркет ЛИНКС

Теодора Гандова – НПО Линкс

Яна Папазова – Център за либерални стратегии

Росица Райчева – Фондация за реформа в местното самоуправление

Topics: Новини | Comments Off on Уточнение

Comments are closed.