Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

И да даваш, и да не даваш – все недоволни

By rraycheva | April 2, 2009

По повод 155-те милиона, отпуснати от Правителството за капиталови разходи на общините

Гинка Чавдарова, изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България: Общините са изненадани от проектите, които кабинетът подкрепи

След  като се запознахме с конкретния регламент на споразумението, което не е съгласувано с нас, след като очаквахме сумата за подкрепа на общините да се реализира по определени критерии, сме обезпокоени сериозно.  Първо, не всички общини са подкрепени, а всички общини предложиха проекти. Второ, не е еднакъв подходът – за някои са определени суми, които могат да ползват по-свободно в един по-широк спектър, за други пък са разписани конкретни проекти с излишни подробности, които поне според първоначалните предложения не фигурираха при нас.

Представихме един много широк списък от над 1000 обекта в една много начална фаза преди 2,5 месеца. Как се е стигнало до този краен списък, не сме наясно. Но това показва как не би следвало да се вземат подобни решения.

Topics: Новини | Comments Off on И да даваш, и да не даваш – все недоволни

Comments are closed.