Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Всичко ни е наред, а когато не ни е, друг ни е виновен

By rraycheva | June 5, 2009

Кристиан Вигенин, Коалиция за България, БНТ, предизборен дебат, 27 май 2009:

Да се говори така наедро, че България е изгубила доверието на ЕС, е просто несериозно. Това, че определени среди имат интерес да създават това впечатление, това е друго нещо. Това, че определени чиновници в евроструктурите имат проблеми с България, не е причина да считаме, че те са меродавното мнение на ЕС. Аз като досегашен евродепутат смятам, че интересът на европейските данъкоплатци, на ЕС и на нас като евродепутати е средствата [от фондовете на ЕС] да стигат до българските граждани. Нашият интерес е Комисията също да си върши работата, защото официално Европейският парламент записа, че за проблемите в България и Румъния вината не е само на двете правителства, а и на Европейската комисия, която не си е свършила навреме работата и която не е подала навреме сигнали и към правителствата, и към ЕП, че има процедури и неща, които не са наред в България и Румъния.

Явно, протестите пред МЗХ са инспирирани от онези еврочиновници, както и жалбите на фирма “Кантиери Модерни” пред ОЛАФ (случаят Дулово).

Topics: Новини | Comments Off on Всичко ни е наред, а когато не ни е, друг ни е виновен

Comments are closed.