Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Голямото изчезване на тока

By rraycheva | June 19, 2009

Искаме еврокомисар по енергетиката, за да научи европейците как се намалява потребление на тока с 50% или с 27% – както дойде, и как се пести от климатици, и други хитрини за преборване на глобалното затопляне, икономическата криза и каквото се сетите още.

Цената на тока извън България паднала с 13%, пък и износът се е свил, така че защо продължаваме смешно да плачем за 3-ти и 4-ти блок на Козлодуй, че дори и за 1-ви и 2-ри? За какво ни е АЕЦ в Белене, и то точно сега, и то с пари и технология от Русия?

За какво ли е всичко това? Познайте – сега ще се замерят едни хора с проценти – от сега да чак до изборите. За да ни подготвят психологически, че повишаване на тока ще има, и ако ни го увеличат не с 27%, а, примерно, с 12% – да се радваме, че леко сме се отървали. Но това – чааак след изборите!

автор: Владимир Ренчин

Ама че сте инати! Повишихме цената на електричеството – вие почнахте да пестите. Така че пак трябваше да я повишим. Толкова ли е трудно за разбиране?!

Topics: Новини | Comments Off on Голямото изчезване на тока

Comments are closed.