Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

re:tv спря

By rraycheva | November 27, 2009

В един и същ ден Dubai World поиска отсрочка за плащанията си, за да не фалира, и re: tv спря.

Аз лично съм ужасно разочарована, защото наистина ще ми липсва, не че сега ще почна да гледам негледаемото на другите тивита – еднакво ме отблъскват разните там дансове, лудници, златни орфеи или евровизии.

Ще ми липсва Ралица Ковачева, Иван Бедров, представянето на блоговете, Пристрастно (ей, него поне не го спирайте – ще го чакам онлайн!) …

Защо качествените идеи не се прихващат на българска почва, а селските лакърдии, независимо от коя част на света идват, се ашладисват от само себе си?

Tиви се прави с реклама, а от началото на промените рекламата няма нищо общо с маркетинговите потребности на даден бизнес, а с едни други взаимоотношения между кръгове бизнеси. Явно силните и на вчерашния, и на днешния ден нямат нужда, от това, което за нас, зрителите на re:tv, е обективна журналистика. Обективната журналистика помага на хората да мислят с умовете си, а другата журналистика помага на властимащите да владеят умовете на хората. Как беше – този, който владее настоящето, владее миналото, този, който владее миналото, владее бъдещето (Джордж Оруел, „1984”).

Росица Райчева

Topics: Новини | Comments Off on re:tv спря

Comments are closed.