Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

СОС обгрижва почивката на слежители от столичния автотранспорт с пари от данъците на софиянци

By rraycheva | October 7, 2010

1. Със скандал в Столичния общински съвет завърши около 30-минутната дискусия по предложение за купуване на имот от община Царево.

Имотът е предназначен за почивка на служителите от столичния автотранспорт, а цената му е малко под 1 млн. лева, които ще бъдат отпуснати от общинския приватизационен фонд.

Срещу подобно решение се обяви общинският съветник от НДСВ Владимир Каролев, който обвини ГЕРБ, че прокарват “поредното необмислено комунистическо предложение и вземат изключително тъпо решение”.

Каролев напусна демонстративно заседанието след остри реплики с Екатерина Йорданова от ГЕРБ, която е и профсъюзен лидер в транспортния синдикат.

Йорданова го обвини, че разсъждава асоциално и мисли само за бизнеса, а той на свой ред й каза: “Госпожо, вие луда ли сте?”, като добави: “Не сте луда, а сте глупава”.

2. Кметът на район Илинден – София допуска административен произвол. Районният кмет е изисквал от всички граждани, искащи административна услуга, да представят бележка, от която да става ясно, че са си платили всички данъци.

Освен това, гражданите е трябвало да подават и декларация, че не възразяват срещу използването на личните им данни.

Целият материал ТУК.

Topics: Новини | Comments Off on СОС обгрижва почивката на слежители от столичния автотранспорт с пари от данъците на софиянци

Comments are closed.