Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Огнян Донев: Управляващите нямат желание да реформират публичния сектор

By rraycheva | November 12, 2010

Бизнесът е най-притеснен от липсата на стабилна макрорамка и предсказуемост в действията на правителството. Когато не знаеш утре какво решение ще бъде взето, се безпокоиш много повече, отколкото ако знаеш, че ще вземе малко негативно решение. На страха очите са големи.

Започна да се налага консенсусът, че българското образование не отговаря на изискванията на времето. Това означава, че образователната система подготвя хора, които не са необходими за българската икономика. Високообразованите безработни не допринасят за развитието на обществото.

До този момент аз поне не знам да има идея за реформа или визия за състоянието на здравеопазването, която да е представена на обществото. Освен това в системата на здравеопазването липсва каквато и да е конкуренция.

Има консенсус, че качеството на услугата от сървиз центъра държава не отговаря на нашите очаквания. Бъдете сигурни, че ако увеличим чиновниците с още 20 хиляди, тя ще стане още по-лоша. Прекомерната администрация е вид данъчно облагане за бизнеса. Някои го наричат данък “Администрация”.

Цялото интервю ТУК.

Topics: Новини | Comments Off on Огнян Донев: Управляващите нямат желание да реформират публичния сектор

Comments are closed.