Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Плащанията за България по три еврофонда почти са спрени от лятото

By rraycheva | December 9, 2010

През последните четири месеца нито евро не е било преведено към София от Европейския фонд за регионално развитие и Европейският кохезионен фонд, чрез който се финансират проекти за инфраструктурни обекти от общоевропейско значение.

От Европейския социален фонд, който финансира програми за заетост и подобряване на условията на труд, от лятото до сега за България е направен един единствен транш през октомври. Това е увеличило усвояването на парите от фонда – 1.19 млрд. евро, с 0.18% до 12.62 на сто. България е изпаднала с едно място по изпълнение на проектите, финансирани от социалния фонд – сега сме 24-ти от общо 27 страни-членки.

През ноември България е и на дъното по усвояването на парите от регионалния и кохезионния фонд – на 25-то, въпреки доброто представяне през октомври – 18-то място, което бе отбелязано и от регионалният министър Росен Плевнелиев.

До 2013 г. за България по Фонда за развитие на селските райони и по Европейския кохезионен фонд са предвидени 5.49 милиарда евро, от които до момента ЕК е изплатила 14.68 на сто.

Целият материал ТУК.

Topics: Новини | Comments Off on Плащанията за България по три еврофонда почти са спрени от лятото

Comments are closed.