Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Разговор с Мая Манолова и Иван Алексиев за купуването на гласове по Черноморието

By rraycheva | February 15, 2011

Битката за кметския стол в морските общини Созопол и Несебър вече се води ожесточено. Гласовете са осигуряват по нов начин – не само с пари, но и с регистрации на хората в села и градове в района.

Според Иван Алексиев от ГЕРБ обаче след промените в Закона за гражданската регистрация, влезли в сила преди три седмици, такова движение на хора от едно населено място в друго не се забелязва.

Преди тези промени в закона имаше вратички, където позволява движение на големи групи хора от едно населено място в друго, допълни депутатът.

Според Мая Манолова от БСП по начина, по който се изработват новите изборни правила, ще се допуснат колосални злоупотреби на местните избори.

По нейните думи промените касаят както Закона за гражданската регистрация, така и нескопосаните правила на новия изборен кодекс, които въведоха изискването за уседналост 10 месеца преди местните избори. Това, според нея, узаконява безобразията по набирането на гласове.

Ако уседналостта беше и касаеше период от 12 месеца, всички тези регистрации нямаше да имат никакво отношение към местните избори, добави тя.

Предаването – ТУК.

Topics: Новини | Comments Off on Разговор с Мая Манолова и Иван Алексиев за купуването на гласове по Черноморието

Comments are closed.