Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Местните избори са по-важни за българите, сериозни са опасенията им за манипулиране на вота

By rraycheva | February 27, 2011

Местните избори са по-важни за хората и повече от половината от анкетираните се опасяват, че вотът ще бъде белязан отново с купуване на гласове. Това са двата извода от резултатите от проучването на “Алфа рисърч” за предстоящите наесен избори за местна власт, които ще бъдат в един ден с вота за държавен глава.

За разлика от доминиращите сред партиите очаквания за водещата роля на президентския вот българите определят местните избори като по-важни за тях (69%) в сравнение с тези, които ще определят наследника на Георги Първанов (60%). “Ако тази тенденция продължи, въпросът за избирателната активност и за мобилизацията на малки ядра ще се окаже ключов в избора на президент”, смятат социолозите.

Освен това те регистрират желание за промяна на местните избори, макар 13 на сто от хората да не знаят кой е кметът им. Малко над половината от анкетираните биха искали да имат нов кмет в тяхната община, а в областните центрове, където основно са съсредоточени позициите на ГЕРБ в местната власт, това е мнението на 60% от хората.

Целият материал ТУК.

Topics: Новини | Comments Off on Местните избори са по-важни за българите, сериозни са опасенията им за манипулиране на вота

Comments are closed.