Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Никой не контролира ефекта от субсидиите за гражданския сектор

By rraycheva | March 24, 2011

Броят на подкрепяните [от държавния бйджет] организации расте от 7 през 1992 г. до 26 за 2010 г. Увеличава се и размерът на подкрепата за отделните организации, като при 3 от тях размерът на субсидията се е увеличил над 20 пъти – това са Националният център за социална рехабилитация, Съюзът на ветераните от войните и Съюзът на слепите.

За сметка на това делът на разпределените с конкурс средства намалява стремително – от над 17% през 2005 г. до под 1.5 % през 2010 г. Средствата намаляват и като абсолютна стойност – през 2005 г. са разпределени почти 800 хил. лв., а през 2010 – малко над 150 хил. лв.

Тази година държавата ще разпредели 750 хил. лв., или 7% от общата субсидия, с конкурс, който обаче започна със закъснение и ще протече на тъмно, каза Любен Панов от БЦНП. Критериите за подбор остават неясни, няма информация на какви условия трябва да отговарят членовете на комисията за оценка и как се гарантира, че имат опит.

Целият материал ТУК.

Topics: Новини | Comments Off on Никой не контролира ефекта от субсидиите за гражданския сектор

Comments are closed.