Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments

Archive for April 15th, 2011

Държавата и общините продължават масово да крият информация

Friday, April 15th, 2011

Много от институциите в централната и местната власт в България продължават да не изпълняват задълженията си по Закона за достъп до обществена информация, показва проучване на Програма “Достъп до информация” (ПДИ). Целият материал ТУК.

Не преселниците, а лошото управление съсипва всеки град

Friday, April 15th, 2011

Как става така, че боята за велоалеите винаги е златна, художникът бояджия – подпийнал, а крайното творение неизползваемо заради автомобили, кафенета и рекламни пана, благословени от общината Целият материал ТУК.

Габрово е най-добрият град за правене на бизнес

Friday, April 15th, 2011

Габрово е градът, в който се прави най-добре бизнес, а в София бизнесът плаща най-високите данъци, това сочи индексът “Местни условия за бизнес” на Института за пазарна икономика (ИПИ), направен съвместно с “Отворено общество”. Класацията обхваща всички 28 областни града, които са подредени по няколко фактора – размера на местните данъци и такси, работата на […]

Общините разтревожени за проектите по Програмата за развитие на селските райони

Friday, April 15th, 2011

Общините се опасяват, че заради различни кадрови промени няма да могат да бъдат реализирани готови проекти по Програмата за развитие на селските райони до края на плановия период. Тревогата им бе изразена от изпълнителния директор на НСОРБ Гинка Чавдарова след проведена работна среща с министър Томислав Дончев, представители на управляващите органи по оперативните програми и […]