Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments

Archive for January, 2012

Не на преотстъпването на част от данък общ доход в общините

Friday, January 27th, 2012

Макар че това беше един от лайтмотивите му като кмет, като премиер Бойко Борисов демонстрира крайна раздразнителност по въпроса за преотстъпването на част от данък общ доход в общините на последното заседание на правителството, става ясно от стенограмата на МС. Целият текст ТУК.

Шумен преписал екопрограмата на Добрич?

Sunday, January 22nd, 2012

Програмата за опазване на околната среда на Шумен, която трябва да бъде приета на предстоящата сесия и да важи до 2014 г. е copy-paste от същия документ на Добрич, приет през 2009 г. На това се натъкнаха общински съветници, които в събота я обсъждаха на заседание на постоянната комисия по социални дейности и здравеопазване. Съветникът […]

Общините излизат от 2011 г. със 150 млн. лв. неразплатени задължения

Monday, January 16th, 2012

Има общини с доста големи просрочия, като администрациите засега постигат договорености с тези, на които са длъжници. Подписват се договори за разсрочено плащане, предприемат се редица други действия, които се надяваме, че няма да позволят да се стигне до крайности като спиране на електрическия ток в общински звена и т.н. Целият материал ТУК.

Срещал съм и щастливи цигани…

Tuesday, January 3rd, 2012

Видеото представя програмата на Унгарския съюз за граждански права (HCLU – http://tasz.hu/en) “Програма рома – не само за роми”. Натиснете бутона “сс” за избор на субтитри на английски, можете да извлечете и машинен превод на български с избор на езика.

Обществени поръчки: Предстои осъвременяване на правилата за обществените поръчки в Европа

Tuesday, January 3rd, 2012

Величка Маринова На 20 декември 2011 г. Европейската комисия обяви, че предлага преразглеждане на директивите за обществените поръчки. Инициативата е част от цялостна програма за всеобхватно осъвременяване на процедурите за възлагане на обществени поръчки в Европейския съюз. Освен преразглеждането на действащата директива в областта на обществените поръчки програмата предвижда и приемане на директива за концесиите, […]