Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments

Archive for March, 2012

« Previous Entries

Столична община се сети да оправи методиката за заплатите в дружествата си

Monday, March 26th, 2012

Следващата седмица ще бъде внесен доклад за нова методика за определяне на заплатите на служителите в търговските дружества. Целият текст ТУК.

Фестивал “Включи града”, Община Бургас

Monday, March 26th, 2012

Топките – уличен пърформанс Фестивал “Включи града”, организиран от Община Бургас

Община с приемна за жертви на дискриминация

Monday, March 26th, 2012

Община Симитли организира отворени приемни за хора, станали жертва на дискриминация. Юристи ще дават безплатни консултации на жители на района, които имат нужда от специализирана помощ. Целият текст ТУК.

Плевнелиев се среща с новото ръководство на кметското сдружение

Monday, March 26th, 2012

Президентът Росен Плевнелиев днес посреща новото ръководство на Националното сдружение на общините в България (НСОРБ). В 14 ч на „Дондуков“ 2 ще пристигнат председателят на сдружението Тодор Попов и неговите заместници Ахмед Башев, Димитранка Каменова и Красимир Мирев. Целият текст ТУК.

Щастлива или убита кокошка

Tuesday, March 13th, 2012

Трима икономисти коментират: Министърът – основна причина за повишаване цената на яйцата. Правителството предпочете убитата, защото не блокира приемането на европейската разпоредба, не направи изчисления колко ще струва и кой ще я плати. 500 000 унищожени полски яйца въз основа на слух, че били от нещастни кокошки (слухът се оказва неверен, но яйцата вече са […]

Община Пазарджик поиска 3312,54 лева за достъп до информация

Friday, March 9th, 2012

Община Пазарджик разигра немислим юридически цирк, искайки 3312.54 лева от местния вестник “Виделина”, за да му предостави отговор по Закона за достъп до обществена информация. Изданието води в продължение на година и половина съдебни битки, за да се сдобие с информация за сключените от общината договори с фирми за периода 2007-2010 година. През 2010 и […]

Странни граждански организации добруват под крилото на държавния бюджет

Friday, March 9th, 2012

Съюзът на ветераните от войните имал 9000 членове и получава 262 000 лева, музеят на Рилския манастир – 600 000 лв. Целият текст ТУК.

При ГЕРБ финансовата децентрализация замръзна

Wednesday, March 7th, 2012

Сдружението на общините може да се превърне в присъдружна фирма на управляващите, предупреждава бившият шеф на сдружението Дора Янкова. Цялото интервю ТУК.

Местна и централна власт все още търсят баланса помежду си

Friday, March 2nd, 2012

Държавата само делегира задължения на бщините, а не им предоставя възможност да събират повече данъци. Финансово общините са притиснати, а и се увеличава делът на разходите им. Откакто има демокрация говорим за децентрализацията на властта, а съществено развитие няма. България е на едно от последните места по децентрализиране на властта, въпреки че се наблюдават положителни […]

Нередностите по европрограмите надхвърлиха 50 млн. лв.

Thursday, March 1st, 2012

Потърпевши са основно общините, но има наказани и министерства, областни управи, фирми и неправителствени организации. Най-много са санкциите по оперативна програма “Околна среда” – над 20 млн. лв., като 11 млн. лв. вече са възстановени. Следва програма “Регионално развитие” – 11 млн. лв., от които над половината са възстановени. По Програмата за развитие на селските […]

« Previous Entries