Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

С тояга и морков Дянков ще дисциплинира общините

By rraycheva | August 14, 2012

Финансовият министър Симеон Дянков ще дава бонуси за финансово дисциплинираните общини и ще наказва лошите. Мярката влиза в сила в бюджет 2013 г. За целта е разработена методология за оценка на финансовата устойчивост на местната власт.
Първите данни сочат, че нито една от 264-те общини у нас не е финансово стабилна за отличен. Едва седем – Бургас, Несебър, Шабла, Панагюрище, Чавдар, Челопеч и Раднево получават оценка много добър. Пред технически фалит са Кюстендил, Ракитово и Земен. Финансите на останалите 254 общини са в средно положение.
Безспорен лидер в класацията на Дянков е Шабла. След нея се нареждат Челопеч, Несебър, Панагюрище, Раднево, Бургас, Чавдар, Златица и Генерал Тошево. Така на практика общините, които са надарени от природата с подземни богатства като нефт, злато, мед и други залежи, както и тези, в които се произвежда електроенергия, или могат да развиват туризъм като черноморските, ще се радват на допълнителни финансови блага и от държавата. Обратно – тези общини, които са бедни на залежи, ще продължат да затъват още по-дълбоко.
Целият материал ТУК.

Topics: Новини | Comments Off on С тояга и морков Дянков ще дисциплинира общините

Comments are closed.