Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Гинка Чавдарова: Искаме гласът на общините да бъде чут, предлагаме законови промени

By rraycheva | September 30, 2013

Изпълнителният директор на НСОРБ Гинка Чавдарова каза в предаването “Преди всички”, че традиционният ден на диалога между законодателната и изпълнителната власти трябва да се възстанови:

“За разлика от предишни години сега сме подготвили конкретни предложения, около които са се обединили всички общини. Искаме гласът на хората от общините да бъде чут, затова говорим за промени в отделни закони, които лесно могат да се направят, но резултатът и въздействието им ще бъде изключително благоприятен. През годините сме свидетели на инициативи и промени, писани на коляно или между две четения, резултатите от които не можем да преодолеем с години.”

Гинка Чавдарова обясни, че ще разчитат на разбирането на самите депутати за това всяка промяна да се прави от гледна точка на въздействието върху бюджетите на общините:

“Диалогът ни с министъра на финансите за бюджета за следващата година предстои, но проблемите вече са ясни. Сред тях са общинските пътища, питейното водоснабдяване, което забравихме покрай пречиствателните станции и водните цикли.”

За финансовите корекции за общините трябва да има решение, каза Гинка Чавдарова:

“Когато общините са изпълнявали указания, съгласувано със съответните управляващи органи и в резултата на изпълнението на тези указания ние сме санкционирани, да има споделена отговорност.”

Цялото интервю с Гинка Чавдарова можете да чуете от звуковия файл.

Topics: Новини | Comments Off on Гинка Чавдарова: Искаме гласът на общините да бъде чут, предлагаме законови промени

Comments are closed.