Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments

Archive for October 13th, 2013

Орешарски подписа споразумение за сътрудничество с кметовете

Sunday, October 13th, 2013

Приоритетните направления между централната и местната власт в това споразумение се отнасят до реални и последователни реформи в местното самоуправление, съгласуваност и допълване между националните и общинските политики, ефективно използване на европейските фондове до 2020 година, както и прозрачност и резултатност от взаимодействието между властите. Целият текст ТУК.

Гинка Чавдарова: Правилата за санкции на общините се използват като рекет

Sunday, October 13th, 2013

Настояваме за коренно нови правила за налагане на санкция на общините, включително споделена отговорност. Ако вината е на управителния орган, той също да понася санкция. Това решение е взето от управителния съвет на Националното сдружение на общините. Целият материал ТУК.

Над 75 процента от общините още нямат общи устройствени планове

Sunday, October 13th, 2013

Над двеста от общо 264 общини – или 75 на сто от местните власти, не са изработили и не са приели общи устройствени планове (ОУП), съобщи в четвъртък зам.-министърът на инвестиционното проектиране Борислав Ангелов по време на форум “Градът -годишен преглед на актуалните проекти и проектни идеи, свързани с устойчивото развитие на българските градове”. Според […]