Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Две трети от инвестиционния фонд отиват за общините

By rraycheva | January 16, 2014

Местната власт ще получи 350 млн. лв., а централната – 150 млн. лв. от новата инвестиционна програма “Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Това обеща финансовият министър Петър Чобанов. Той повтори, че финансирането няма да е повече от 15 млн. лв. за общински проект и 30 млн. лв. на министерствата.

Това обаче не е разписано изрично в правила за отпускането на средствата, които бяха одобрени от правителството в сряда. Постановлението беше публикувано за обществено обсъждане миналия петък.

Според одобрените от правителството правила предимство ще имат проекти, които не могат да се възползват от други източници на финансиране, като например средства от европейски и международни донори.

numberswiki.com

class=”western”>От думите на финансовият министър стана ясно обаче, че акцентът ще бъде поставен върху най-бедния регион в ЕС – Северозападния, от където родом е председателят на парламента Михаил Миков.

Чобанов каза, че най-голяма нужда от финансиране има Северозападна България. София също няма да бъде изключена от участие в програмата, защото и столицата има нужда от пари, но категорично пари ще има и за малките общини, каза финансовият министър.

Общините, чиито проекти бъдат одобрени за финансиране, ще получат парите след като са изпълнили дейностите по проектите, каза Чобанов. Авансово няма да се плаща нищо, а само на базата на представени фактури, обясни той.

Целият материал ТУК.

Topics: Новини | Comments Off on Две трети от инвестиционния фонд отиват за общините

Comments are closed.