Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Община Русе предоставя чрез своя бюджет нови възможности за 2015 година на малките населени места

By rraycheva | February 21, 2015

Фондът „Малки населени места“ обхваща 22 572 души на територията на Община Русе, които ще имат възможност да се възползват от него, правейки нещо за своето населено място. Екипът от Община Русе, отговарящ за реализацията на всички техни проекти- предложения ще следи за изразходването на средствата. Зам.кметът освен, че разясни днес идеята на кампанията, но и поясни обясни начина за кандидатстване. Г-н Карапчански обясни още, че интересът към програмата е много голям. Част от днес присъстващите още преди да бъде обявено началото на тази кампания са депозирали вече своите предложения.
С новата програма ще бъде постигнат някакъв баланс между развитието на общинския център и малките населени места на територията на Община Русе.
Възможности да кандидатстват имат кметствата и кварталите “Средна кула” и “Долапите”. Може да се кандидатства само с едно проектно предложение в рамките на 2015 година. Кандидатстването ще става на конкурсен принцип, като горната граница за проект е 20 хил. лева. Когато кандидатите подготвят апликационните документи, служители от дирекцията ще помагат при попълването на документите. Същите служители ще помагат управлението на проектите впоследствие.
Допустимите дейности, заложени в проектите, са: благоустройство на площади и паркове,озеленяване на паркове и градинки на междублокови пространства, ремонт и изграждане на кътове за отдих; изграждане и обновяване на автобусни спирки и места за паркиране; ремонт и реконструкция на тротоари, детски и спортни площадки; обновяване на улично осветление и др. Дейности, които вече са залегнали в инвестиционната програма на общината, няма да бъдат допустими.

http://www.ruse-bg.eu/uploads/files/projects/MALKI_NASELENI_MESTA_20022015.pdf


Topics: Новини | Comments Off on Община Русе предоставя чрез своя бюджет нови възможности за 2015 година на малките населени места

Comments are closed.