Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

ФЕСТИВАЛ „БРЕСТОВИЦА – ГРОЗДЕ И ВИНО”, Село Брестовица, област Пловдив, 15 и 16 септември 2017

By rraycheva | August 1, 2017

Заявки за участие по приложения образец ще се приемат до 01.09.2017 година.

покана_фестивал_2017

Фестивалът има за цел да популяризира местния поминък на Брестовица  – лозарство и винопроизводство, както и да съхрани  българските народни традиции и обичаи – извор на непреходната  сила на българския корен и дух,  носещи посланията на  националната ни култура.

Фестивал „Брестовица – грозде и вино”  ще бъде проведен в  рамките на два дни – 15 и 16 септември 2017 година.

Гостите на фестивала ще имат възможност да опитат и закупят различни продукти: посадъчен лозов материал; винени и десертни сортове грозде; дегустация на вина от месните винарски изби; грозде от частни производители; продукти от лоза и грозде – лозови листа, сладко от грозде, шара; продукти на местни занаятчии, сувенири, изработени от деца.

А знаете ли как се прави „сладък суджук” и сладко от грозде? Това ще видите и опитате в атракционната работилница за демонстрация и дегустация по време на фестивала.

Право на участие: Фестивалът ще предостави сцена за изява на всички любители   на  фолклора   на 15 и 16.09.2017 г.  На всички участници ще бъде връчен диплом, почетен знак и сувенири от фестивала.

Регламент за участие:

Topics: Новини | Comments Off on ФЕСТИВАЛ „БРЕСТОВИЦА – ГРОЗДЕ И ВИНО”, Село Брестовица, област Пловдив, 15 и 16 септември 2017

Comments are closed.