Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Антидемократичната пропаганда в България. Втора част. Медиите онлайн през 2017 г. Честотно измерване и анализ на съдържанието

By rraycheva | November 25, 2018

pdf_icon   REPORT_ANTIDEMOCRACY_PART2_BGN

Антидемократичната популистка пропаганда в България през 2017 г. продължава да набира скорост, макар и по-бавно. Както и в периода 2013–2016 г., тя е антиамериканска и антинатовска, евроскептична и проруска. Особено се засилва употребата на пропагандния речник – „соросоиди“, „безродници“, „толерасти“, „либерасти“ и пр. – за разправа с вътрешнополитически и икономически опоненти. Кръгът от медии и говорители, които систематично я разпространяват, остава същият с незначителни промени. Това показват резултатите от втората част на изследването на Фондация за хуманитарни и социални изследвания, направено с подкрепата на Фондация „Америка за България”. Автори са Боян Знеполски (ръководител), Петя Чалъкова, Константин Павлов, Димитър Вацов.

Осъществено с автоматизираната система SENSIKA е честотно измерване на употребата на пропагандни епитети в над 3500 сайта и блога на български език за периода 1 януари–31 декември 2017 г.

Фондация за хуманитарни и социални изследвания – София (http://hssfoundation.org)

Приложен файл:

Първа част: Информационни сайтове и печатни медии в периода 2013-2016. Количествени изследвания

pdf_icon   REPORT_PART1_BG

Topics: Библиотека, Гражданско образование, Евроинтеграция | Comments Off on Антидемократичната пропаганда в България. Втора част. Медиите онлайн през 2017 г. Честотно измерване и анализ на съдържанието

Comments are closed.