Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Разпределя порциите и плюе в супата

By rraycheva | June 25, 2009

Депутатите нямат власт. Нямат власт! (…) Как един депутат ще реши проблеми с проекти и тяхното инвестиране? Не е възможно! Властта е в моите ръце, това искам да разберете. Да! (…)  Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на финансирането в държавата. Искам да сте много наясно с този въпрос, защото това е важен въпрос [това си е чиста заплаха – демек, без мен ще сте гладни и жадни, в мен е и хлябът, и ножът – бел. ред.] – и от гледна точка на проекти, и от гледна точка на оперативни програми, и така нататък. И когато ние искаме по-мощно присъствие в парламента, това означава, че ние искаме по-широко позициониране в парламента и оттам в централната власт. За да имам аз такива инструменти като нея – тя е шеф на Фонд Земеделие [посочва вероятно към Ализан Яхова, директор на Държавен фонд земеделие] министри, зам.-министри, вицепремиери и т.н.

В мене е концентрирана властта, не във вашите депутати.

Искам да го знаете това нещо.

Толкоз за разпределението на еврофондовете, за обективната оценка на проектите, за критериите за оценка, за независимите оценители, за върховенството на закона и на обществения интерес над личния.

Ето как превеждам казаното:

Доган обещава на избирателите си, че ще продължи с адски темпове да корумпира държавата и да краде от общите пари, като в замяна на това една малка част от тях ще се прелее и към послушните, стига да му осигурят исканите 10, 20, 30 хиляди гласа.

А на г-н Ахмед Башев, понастоящем кмет на Гърмен, който като малко дете на ново колело се радва на това, че ще стане депутат, казва директно: Ти си и ще бъдеш никой, една безгласна буква, един пръст за гласуване след подаване на знак със зелен или червен маркер. Башев, може би със закъснение, ще разбере колко много истина има в поговорката „По-добре пръв на село, отколкото втори в града”.

Е, не е луд оня, който изяжда два зелника, а оня, който му ги дава.

Topics: Новини | Comments Off on Разпределя порциите и плюе в супата

Comments are closed.