Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Случка за размисъл

By rraycheva | September 11, 2009

Всеки по един или друг начин има някакъв допир с местната власт. За някои тя е мащеха, за други, оказва се, родна майка.

Ако повдигнем завесата и надникнем в потайностите на общините, ще намерим примери за странни красоти, изваяни с нашите данъци.

Преди години новият кмет в една община откри, че предишният е плащал 15 000 (петнадесет хиляди) лв. месечно (или тримесечно, не си спомням точно) на известна частна информационна агенция за, предполагам, положителни новини за кмета. А Gregory в блога си споделя нещо също толкова екзотично:

Мой познат ще получава заплата от една община. Договорката обаче е, че няма да се води на щат, няма да се плащат осигуровки, няма да се декларират доходи – парите се получават на ръка и са безотчетни. Моят познат се е уредил, както е можал. Аз обаче си мисля, че щом една община може да дава безотчетни пари, значи и получава такива безотчетни. Това не вкарва ли общината в сивата икономика?

Topics: Новини | Comments Off on Случка за размисъл

Comments are closed.