Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Нали щяха да пращат полицаите на улицата?

By rraycheva | October 14, 2009

Когато има проблем, обаждайте се на всички тел. номера за спешна помощ (МВР, Бърза помощ, 112), екипирани с карта на града, добро познаване на района, имената и посоката на движение по еднопосочните улици в него, местонахождението на банкоматите, спирките на тролей/трамвай и купища още знайни и незнайни детайли. Службите, на които плащаме да ни предпазват от злини, биха могли да ни информират какво ги интересува предварително и да спретнат информационна кампания. Ако са решили да реагират само като водят статистика за нещастията – брой набити, брой пребити, брой наръгани и т.н., тогава направо да кажат, че делото на давещите се е в ръцете на самите давещи се и да престанат да дават пари за информационни системи, телефон 112 и множество оператори, за които забавянето от 5 минути в критична ситуация не е проблем.

В редките ми контакти с пазителите на реда и здравето в напечен момент винаги съм изпадала в шок от явното разминаване между моите очаквания и реакцията отсреща. Виждам в случката за спасяването на момче от побой характерното самодоволство на служителите на МВР и явното им нежелание да променят каквото и да било в работата си.

Както се казва: не стреляйте по пианиста, той толкова може.

И стискайте палци, ако попаднете в подобна ситуация, тя да има щастлив край.

Topics: Новини | Comments Off on Нали щяха да пращат полицаите на улицата?

Comments are closed.