Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Прости ми, Господи, че по време на Коледен пост напълних главата си с греховни помисли за убийства…

By rraycheva | November 23, 2009

Господи, знам че си дълбоко безразличен, но мисля, че дори теб това ще те впечатли.

Всеки един по отделно може да е прекрасен човек, но нямам думи да оценя това, което са направили като членове на Обществения съвет на, както и работещите в самия Фонд за лечение на деца в чужбина.

Екс-управляващите премахнаха данъчни облекчения за дарения, като оставиха тази възможност само за дарения в този Фонд, после безчовечно наблюдаваха как родители правеха кампании за набиране на средства за лечение на децата им, участваха в причиняването на смъртта на деца…

Каква може да е причината за това?

Как се обяснява такова поведение?!

Какво може да е наказанието за това?

Половината от парите за лечение на деца в чужбина чрез специално създадения за целта фонд не са били усвоени (2005 – 2008). Бюджетната субсидия през одитирания период възлиза на 9.5 млн. лв., а са били изразходвани едва 5.8 млн. лв. Отделно от субсидията са получени дарения за 2 млн. лв. Въпреки, че вече е била наложена практика в края на годината да се връщат средства обратно в бюджета, от бюджетния излишък за 2008 на фонда са дадени 20 млн. лв. От тях са били усвоени едва 550 хиляди лева. Одобрението на молбите е било протакано с месеци и дори с години. Вследствие на което има деца, които са починали. Други младежи пък в процеса на чакане са навършили 18-годишна възраст и са загубили правото фондът да финансира лечението им.

Topics: Новини | Comments Off on Прости ми, Господи, че по време на Коледен пост напълних главата си с греховни помисли за убийства…

Comments are closed.