Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Брюксел може да реагира остро на амнистията за общини нарушители по европроекти

By rraycheva | April 8, 2011

Идеята с пари от хазната да се покриват глоби на общини за нарушения по европейски проекти, защото нямат пари да ги платят или пък грешката е по вина на държавната администрация, може да се посрещне остро от Европейската комисия и Службата за борба с измамите с европейски средства (ОЛАФ). Затова механизмът трябва да функционира на ясни и точни принципи.

Идеята с пари от бюджета да се плащат т.нар. финансови корекции на общините е на Томислав Дончев и е от миналата година. Причината е, че има общини, чиито глоби са почти колкото целия им бюджет и са обречени на фалит, ако ги платят. Друг мотив е, че санкцията се налага на бенефициента – общината, но понякога нарушението е по вина на държавната администрация, която е подвела или объркала възложителя. Има случаи, и в които поръчките са проведени по правила, които в хода на процедурата са променени и общината вече е в нарушение.

Целият материал ТУК.

Topics: Новини | Comments Off on Брюксел може да реагира остро на амнистията за общини нарушители по европроекти

Comments are closed.