Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Публично-частно партньорство ще е възможно почти за всичко

By rraycheva | May 18, 2011

Публичното-частно партньорство за някои проекти е възможно и в момента, но заради липсата на ясни правила и регламентирането му в два закона – този за обществените поръчки и за концесиите, отблъсква частните инвеститори от проектите. За неатрактивните пък изобщо няма интерес – например опитите за концесия на Централна баня в София се провалят три пъти. Общините от своя страна избягват да влизат в такива партньорства заради опасенията от обвинения в злоупотреби.

Проектозаконът предвижда два вида публично-частно партньорство. При едното частните партньори ще се избират с конкурс, след което ще сключват договор с държавната или местната власт за изпълнението на проекта. Вторият вариант е двете страни да създадат смесено дружество за строителството или услугата. Частната фирма ще управлява съвместната компания и ще има ангажимент за осъществяването на проекта, а публичният партньор ще има блокираща квота при вземането на решенията.

Целият материал ТУК.

Topics: Новини | Comments Off on Публично-частно партньорство ще е възможно почти за всичко

Comments are closed.