Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Кмет? Кмет!

By rraycheva | August 4, 2011

От 1995 г. управлява успешно и селото – около 2000 калпака. Наесен той пак ще се кандидатира за кмет. Вече е подготвил и бюлетините си, които са под формата на договори за аренда за 10 г. с почти цялото село. От имотния регистър става ясно, че Чоков е направил около 800 вписвания за аренда на 25 май тази година. Има и закупени няколко имота в София.

Чоков, който се бори с престъпността, е допуснал да няма нито една табела, която да указва къде трябва да се отклониш от пътя Враца – Мизия, за да стигнеш до селото. Няма и табели, които да указват кое е населеното място.

Още по-интересно става, когато влезе чужда кола в Галиче. На централната улица има две кафенета, разположени на двата противоположни тротоара. На едното стоят 20-ина мъже, които вадят телефони и започват да звънят под команда. На другото кафене са разположени жените. Някои от тях са с бебешки колички.

В кметството вратата на Чоков е заключена, а дръжка няма

За сметка на това секретарката на общината със заучена реплика обяснява, че преди минута кметът е отишъл във Враца, но му няма телефона, за да му звънне. Все още неосъзнати съселяни се изпускат, че Чоков е в съседната улица. За миг той се потапя. Още по-бързо от кафенето изчезва Цветелина. Буквално за 5 минути почти цялото село се покрива.

Четете ТУК.

Topics: Новини | Comments Off on Кмет? Кмет!

Comments are closed.