Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

ГЕРБ и ДПС изхвърлиха СДС от управлението на сдружението на общините

By rraycheva | March 1, 2012

За първи път в 15-годишната история на Националното сдружение на общините(НСОРБ) начело на организацията няма да бъде кмет от БСП, а СДС няма свой представител в 23-членния управителен съвет. Местата в него бяха разпределени ГЕРБ – 12, БСП – 8 и ДПС – 3. За председател на сдружението беше избран независимия кмет на Пазарджик Тодор Попов, чиято кандидатура е била съгласувана с централното ръководство на ГЕРБ и беше подкрепена и от ДПС. В замяна партията на Доган получи поста председател на контролния съвет на НСОРБ, който беше оглавен от кмета на Антоново Танер Али. Това реши общото събрание на сдружението на общините.

ГЕРБ е получил подкрепата на ДПС срещу обещание да получат финансиране по европроекти, както и кметовете на Доган да не бъдат обезпокоявани с финансови проверки и ревизии, коментираха представители от ДПС.

Новият шеф на сдружението Тодор Попов обяви, че ще търси по-добро партньорство с централната власт. Промяна в нормативната база и бюджетната рамка, за да влязат повече инвестиции в общините, както и подобряване на усвояването на еврофондовете са целите, по които ще работя, каза Попов. Той уточни, че иска по-голям процент от данъка върху доходите за физическите лица да остава в общините, както и процент от данък печалба и ДДС.

Целият материал ТУК.

Topics: Новини | Comments Off on ГЕРБ и ДПС изхвърлиха СДС от управлението на сдружението на общините

Comments are closed.