Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Такса битови отпадъци на град Ямбол е незаконна

By rraycheva | May 8, 2012

Това постанови Административен съд – Ямбол в свое решение обявено вчера(04.05.2012). Решението е по жалба на Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ срещу Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цените на услугите на територията на община Ямбол. Заключението, че Такса битови отпадъци – Ямбол е незаконна беше направено и от прокуратурата, която беше призована да се произнесе.

Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ оспорва основно в два пункта законността на Такса битови отпадъци (Такса смет).

Първо в жалбата СПРАВЕДЛИВОСТ твърди, че Община Ямбол не е спазила изискването на Закона за нормативните актове преди внасяне на проект на нормативен акт, съставителят на проекта да го публикува на интернет страницата на институцията заедно с мотивите и доклада, като на заинтересованите лица се предоставя най-малко 14 –дневен срок за предложения и становища.

Вторият пункт, по който СПРАВЕДЛИВОСТ оспорва наредбата е свързан със заключението, че Община Ямбол не е спазила изискването за разходооправданост на Такса смет, разписано в Закона за местните данъци и такси. Настоящата наредба определя размерът на такса смет на база данъчната оценка на имота, което грубо нарушава разпоредбите на Закона.

Целият материал ТУК.

Topics: Новини | Comments Off on Такса битови отпадъци на град Ямбол е незаконна

Comments are closed.