Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Европроектите: Или ги изпълнявате, или пишете документите

By rraycheva | June 3, 2012

“Когато видя изрядна до запетайката документация, винаги си мисля, че тя няма нищо общо с реалността”, ми каза лично наскоро висш чиновник от министерството.

Когато видят обаче сбъркана запетайка в документацията, редовите чиновници запрятат ръкави и започват да връщат, да искат, да искат, да искат…10 000 страници отчет на някой малък за тези схеми проект е нещо обичайно. Безумно пилеене на хартия, време, усилия. Търсене на теле под вола със цел да не се признаят разходи. Забавяне на плащанията, неспазване на сроковете. Игра на котка и мишка с бенефициентите. Промяна на условията със задна дата, произволни смени на дребни елементи от задължителните символи, които обаче карат хората да преписват отново купища документи.

Хубави неща се правят по тези проекти, спор няма. Само че в скалата на ценностите това е последното. Дали садиш картофи или помагаш на деца с увреждания, е последна грижа на чиновническата пирамида, която се строи с европари. Важни са купищата документи.

Целият материал ТУК.

Topics: Новини | Comments Off on Европроектите: Или ги изпълнявате, или пишете документите

Comments are closed.