Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

А ще излизаме ли от Европейския съюз?

By rraycheva | August 28, 2012

Този въпрос веднага изникна в съзнанието ми, когато прочетох информацията в медиите, че и финансовият министър е подкрепил идеята държавата все по-директно да се намесва на пазара и да регулира ценообразуването на определени стоки. Дори се стига и до идеята народното събрание да приеме закони, чрез които да се определят пределни цени на ограничен кръг стоки от първа необходимост.

Тези идеи връщат България назад във времето и зачеркват дългогодишните усилия на не малко хора, работили за осъществяването на трудните реформи, свързани с преминаването от държавно регулирана икономика към пазар със свободна конкуренция. Според мен всеки управляващ – и настоящ, и бъдещ – би следвало добре да познава най-новата стопанска история на страната. В противен случай сме обречени да се въртим в кръг, да започваме винаги от начало, в резултат на което ще си останем винаги на последно място между 27-те държави членки на ЕС.

Целият материал ТУК.

Topics: Новини | Comments Off on А ще излизаме ли от Европейския съюз?

Comments are closed.