Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Районите, областите и общините в Република България 2011

By rraycheva | December 19, 2013

Националният статистически институт предлага на вниманието на потребителите, които проявяват интерес към статистическата информация от областта на регионалната статистика, специализираната електронна публикация „Районите, областите и общините в Република България 2011”.
Изданието съдържа данни за демографското, социално-икономическото и екологичното състояние на районите, областите и общините в Република България за 2011 г., като са подбрани най-важните показатели за очертаване на профила и спецификата на административно-териториалните и териториалните единици. Съгласно Класификацията на териториалните единици за статистически цели в България територията на страната се разделя на две статистически зони, съответстващи на ниво NUTS1 от класификацията NUTS на Евростат – „Северна и Югоизточна България” и „Югозападна и Южна централна България”. Те се формират от 6-те статистически района, които съответстват на ниво NUTS2. Статистическите райони от своя страна се формират от 28-те области, които съответстват на ниво NUTS3 от класификацията NUTS.
Дата на публикуване: сряда, 18 септември 2013

Можете да изтеглите изднието в pdf-формат (дъното на страницата)
490 стр., 19.9 МВ

Topics: Новини | Comments Off on Районите, областите и общините в Република България 2011

Comments are closed.