Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Община Дряново с награда от БАИТ

By rraycheva | February 9, 2015

Община Дряново спечели годишната награда на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) в категория „Общинска администрация”

На официална церемония по връчване на годишните награди на БАИТ за 2014 година, за значим принос в развитието на информационните и комуникационните технологии, на 5 февруари 2015 г., в Гранд хотел „София”, Община Дряново, представлявана от кмета д-р Иван Николов, спечели наградата в категория „Общинска администрация”.
Конкурсът се провежда под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев. На събитието присъстваха държавният глава Росен Плевнелиев, вицепремиерът Меглена Кунева , министърът на икономиката Божидар Лукарски, зам. – министри и представители на IT – сектора.


За четвърти път БАИТ връчва награди в 12 категории: STARTUP компания, Бизнес иновативност, E-business, студентска, образователна, държавна администрация, общинска администрация и др.
За годишната награда на БАИТ в категория „Общинска администрация” се състезаваха местните власт на Дряново, Габрово, Варна, Пловдив, Банско, Долна баня, Ловеч, Силистра, Струмяни и Добрич. Номинирани за приза бяха общините Габрово, Пловдив и Дряново.


Община Дряново е оценена заради новаторския си принос за внедряване на иновационни технологии за подобряване качеството на предоставяните услуги в общината и особено в малките населени места, чрез осъществяването на проект “Изграждане на информационен център за мобилни услуги и съвети за гражданите и бизнеса в община Дряново” по мярка 321 “Основни услуги на населението и икономиката в селските райони” от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.


Кметът на община Дряново изказа благодарност на БАИТ за високата оценка на постигнатото в една малка община, в която чрез внедряването на нови технологични решения, както и използването на възможностите на динамично развиващите се софтуерни и хардуерни решения на IT – сектора, е изграден нов и единствен в България модел на административно обслужване на граждани и фирми, с подобрен достъп и разширен обхват до качествени административни услуги за населението в отдалечените и малки населени места на общината, с възможности за здравни съвети и здравен телемониторинг. Благодарение на проекта се създаде реална възможност за здравна превенция на социално значими и рискови заболявания, профилактика на хронични заболявания, корекция на терапия, проследяване на състоянието на пациентите в динамика, в населени места, където няма медицинско обслужване, а личният лекар се намира на километри разстояние.
Д – р Иван Николов благодари на екипа на общинската администрация и посвети наградата на Община Дряново.

Topics: Новини | Comments Off on Община Дряново с награда от БАИТ

Comments are closed.