Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Метро или За минути до офиса

By rraycheva | May 9, 2009

Ама било само 6 км, ама било отсечка, ама …

Упражнявайте се колкото искате в черногледството като национален спорт, но вчерашното сефтосване на новата част от метрото ме накара да се чувствам човек.

Чисто, бързо, хората не се бутат, има асансьори за хора с увреждания, и тези пет минути ту под земята, ту над земята с призрачния силует на Витоша, оцветен в синьо, ми доставиха удоволствие, което отдавна не бях изпитвала. Хората наоколо се усмихваха, оглеждаха, разглеждаха, водеха децата си, и след всяко обявяване „Вратите се затварят. Следваща спирка ….” малките питаха: „Кой? Жолио? Кюри?”

И си представих, че ако тротоарите ни бяха равни, и чисти, ако нямаше дупки, всички щяхме да сме повече хора, и щяхме да сме по-щастливи и да сме по-малко черногледи.

Пиарите на общината не си бяха свършили работата, та имаше и една друга приятна изненада – пътуването вчера бе безплатно. Хлапетата от кварталите се бяха усетили и пътуваха напред назад – с излизане и разглеждане на всяка станция.

За всички, които се чудят как да стигнат до офиса на ФРМС – от стадион „Васил Левски” ще ви отнеме минути и от станцията „Младост 1” тръгвате по „Йерусалим” към „Цариградско” по левия тротоар и след стотина метра е офис-сградата на № 51.

Между другото, забелязали ли сте колко много дръвчета са засадени по уличките в центъра на София?

Topics: Новини | Comments Off on Метро или За минути до офиса

Comments are closed.