Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Фотоконкурс на тема: “Изчезващите селища и традиции в трансграничния регион на България и Македония”

By rraycheva | September 21, 2017

Краен срок за изпращане на фотографиите: 07 октомври 2017г., 23:59 ч.

Фотоконкурсът се организира в рамките на проект: RURAL REVIVAL “Повишаване на конкурентоспособността на туризма в региона чрез подпомагане развитието на селския и културен туризъм в трансграничния регион на България и Македония” с референтен номер CB006.1.22.020, финансиран от Interreg – ИППА Програмата за трансгранично сътрудничество България – Македония.

 

Целта на конкурса е да бъде представено изчезващото уникалното културно-историческо наследство на региона чрез един алтернативен нестандартен подход.

Конкурсът ще завърши с организиране на 3 изложби в България, 3 изложби в Македония и издаване на каталог, в който ще бъдат поместени най-добрите фотографии. По време на  фотоизложбите ще бъдат представените 30-те най-добри фотографии от България и от Македония.

Тема на фотоконкурса:

  1. Културни и битови особености на изчезващи села в област Благоевград – автентична стара архитектура на къщи и други сгради, традиции, обичаи, занаяти и фолклор, които трябва да бъдат запазени за следващите поколения и могат да бъдат интересни обекти за туристи и посетители на региона;
  2. Исторически особености на изчезващите села в област Благоевград – интересни исторически обекти;
  3. Природни особености около изчезващите села в област Благоевград – водопади, гори, селски пейзаж, типична флора и фауна;

Правила и условия за участие във фотоконкурса:

Оценяване на фотографиите:

www.e-tourism-bg-mk.eu и ще се проведе в периода 11 – 16 октомври 2017 година. Според събраните гласове от онлайн гласуването ще бъдат избрани и оценени трите най-добри фотографии.

Приложен файл: Обява-Фотоконкурс_07.10.2017

Topics: Новини | Comments Off on Фотоконкурс на тема: “Изчезващите селища и традиции в трансграничния регион на България и Македония”

Comments are closed.