Municeps*

Municeps - Гражданин на общината, съгражданин, сънародник (лат.). Произлиза от munia сареге – да участваш в задълженията.

Recent Posts

Recent Comments


« | Main | »

Като във виц

By rraycheva | August 13, 2008

Знаете вица: 
[…]
– И как изглежда жирафът?
– Нали знаеш как изглежда магарето?
– Да.
– Е, изобщо не прилича на него!

Едни хора изказват ясни позиции, а други – точно обратното:

Решението за спиране на военните действия на Д. Медведев заварва руски артилеристи и пътуващия с тях кореспондент на gazeta.ru на 70 км от Тбилиси и на 12 км от Гори. „Язък, за малко да стигнем до Тбилиси!” 

Във вчерашния митинг в Тбилиси взеха участие президентите на Полша, Литва, Естония и Украйна и премиерът на Литва. Петимата долитат с полски самолет от Варшава до азербайджанския град Ганджа, и от там пътуват до Тбилиси.

Според полски източници в митинга са взели участие 150 хиляди, а според руски – 20 хиляди души.

Лех Качински: „За първи път от много време нашите съседи показаха лицето си, което ние познаваме от десетки години. Ако съседите смятат, че народите около тях трябва да им се подчиняват, то ние казваме „Не!”. […] Знаем, че днес е Грузия, утре на нейно място може да се окаже Украйна, вдругиден – балтийските държави, а после може да дойде ред и на моята страна!”
Дейвид Милибанд, британски външен министър: При вида на руски танкове, движещи се из части на суверенна съседна държава, мнозина вероятно са ги побили ледени тръпки. 

У нас: Външните министри от ЕС обсъждат ситуацията в Грузия. В извънредното заседание ще участва и министър Калфин.  

Джудо: Грузинецът Ираклий Цирекидзе победи руснака Иван Першин и отива на финал в категория до 90 кг в Пекин.

Topics: Новини | Comments Off on Като във виц

Comments are closed.